BN Kini Cuak

Cuak. Gabra. Haha.

BN sudah mula cuak. TV3 pun cuak. Sibuk buat interview dengan pemimpin UMNO dengan menuduh Speaker DUN Perak V. Sivakumar salah.

Senang sahaja alasan Speaker DUN Perak untuk menggantung MB baru Perak dan Exconya yang gila kuasa itu dengan alasan –  mereka telah menghina DUN apabila mengangkat sumpah jawatan Exco (Perkara 72 (3) Perintah Tetap DUN Perak).

Siapa cuak sekarang.

Salahkan V. Sivakumar kononnya mencabar wibawa Istana. Cabar perlembagaan. Atau pun cabar BN.

Sekarang masa yang sesuai untuk PR ambil alih Perak, sebab PR kini pegang maoriti dalam dewan (28), manaala BN (24 – sebab 7 ADUN digantung selama 12 bulan).

Kalau BN buat Sidang DUN dalam masa 12 bulan ini, maka harapan untuk PR mengemukakan usul tidak percaya terhadap BN adalah besar.

Jadi salah siapa sekarang ini?

Gelak sakan aku tengok muka Pak Lah dan Najib. Senjata makan tuan.  Tapi BN lupa bahawa merekalah yang mencipta undang-undang yang  BOLEH mengatasi kuasa istana. Maka PR guna senjata itu.

Apa yang Sultan boleh buat sekarang?

p/s: Entah-entah ini trick Sultan untuk memalukan BN? Siapa tahu?

Advertisements

Posted on Februari 19, 2009, in Isu Semasa, Lucunya, Otak de Lutut, Perundangan, Politik. Bookmark the permalink. 3 Komen.

 1. Mudah mudahan itulah trick sultan….padan muka UMNO/BN… Tapi jangan laa Sultan joint ngan BN tu lagi…rakyat Tuanku tak suka…ampun tuanku…..

  harap begitulah adanya…

 2. Kalau Sultan pekenakan UMNO @ BN pun tak ape, sebab UMNO @ BN telah memalukan Sultan tahun 1983 dan 1993 dulu apabila UMNO@BN bersungguh-sungguh hilangkan imuniti Raja. Sekarang sekiranya terjadi BN@UMNO terhina akibat peristiwa di Perak ini padan muka mereka. Tapi satulah, semua perkara ini UMNO@BN tak faham. Mereka ingat mereka sahaja yang kuat orang lain tak ada kudrat. UMNO@BN lupa kuasa Allah lagi Maha Tinggi. Semoga selepas ini UMNO akan ditalkinkan oleh Mufti Perak sendiri.

  UMNO Mudah Lupa…

 3. Just dropping by.Btw, you website have great content!

  ______________________________
  Who Else Wants To Discover A Rebel Psychiatrist’s Amazing Secret That Lets You Put People Under Your Control Quickly & Easily � and Get Them to Do Anything You Want?

  Thank you

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: