Minyak Turun: Hari Ini Dalam Sejarah

Pernah tengok siaran RTM 1 iaitu Hari Ini Dalam Sejarah. Ya!, sehari dua lagi tarikh keramat akan diabadikan untuk kali pertama oleh UMNO dan BN kerana menurunkan minyak selepas hampir 51 tahun kemerdekaan. Haha.

Apa yang dikatakan Najib Tun Razak di Permatang Pauh sempena berkempen untuk pilihanraya kecil disana adalah satu gimik yang lucu dan bodoh. Memang kerajaan BN boleh turunkan minyak, tetapi kenapa perlu tunggu harga minyak global turun dahulu.

Berbeza dengan apa yang diperkatakan oleh Anwar Ibrahim bahawa beliau akan berusaha untuk menurunkan harga minyak walaupun harga minyak global naik tinggi dengan menimbal balik apa yang diperlukan negara dan rakyat.

Kalaupun nak berkempen janganlah bengong sangat nak memperbodohkan rakyat. Ayat Najib Tun Razak yang paling bengong untuk orang UMNO dan BN yang bengong pun bengong, “Dalam sehari dua lagi kerajaan akan menurunkan harga minyak kerana harga minyak dunia telah turun. Tak perlu menyokong PKR kalau kita sudah menurunkan harga minyak ini“. Heh!

Satu kenyataan yang disorak sakai oleh orang BN dan UMNO. Hooooo!!!… Selepas hampir 51 tahun kemerdekaan dibawah pemerintahan UMNO dan BN, ini kali pertama mereka umum nak turun harga minyak demi survival politik UMNO dan BN, itupun harga minyak turun, kalau tak jangan harap la. Ini semua sebab dah jadi hamba abdi U.S. Bila U.S naik harga minyak, kita pun naikkan harga minyak. Bengong!.

p/s: Artikel ini agak beremosi kerana kenyataan Najib Tun Razak betul-betul bengong dan memperbodohkan rakyat!. Marah sungguh!. Arghhhh!.

Advertisements

Posted on Ogos 19, 2008, in Isu Semasa, Kempen Pilihanraya, Lucunya, Otak de Lutut, Politik. Bookmark the permalink. 1 Komen.

  1. Mungkin 27 ogos ini harga minyak dunia naik kembali..entahlah.?.cakap cakap jew..3K lebih arif..

    hohhoho… takde la arif sangat… tapi tau la sikit2… mungkin lepas ni naik balik. mungkin lebih tinggi dari biasa… itulah BN!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: