Siapa Dia YB Yang Bersih?

Entry ini aku copy dari http://tanaksabah.wordpress.com/

Sebelum Pilihanraya yang ke 12, Abdullah Badawi berjanji akan mencalonkan orang yang bersih sahaja. Namun sejak kebelakangan ini spy-spy telah mendedahkan pembohongan Abdullah Badawi. Didapati beberapa orang calon UMNO adalah sangat tidak bersih dengan skandal seks atau Abdullah sendiri menganggap seks luar nikah ini adalah satu perbuatan yang tidak salah. Berikut adalah calon-calon umno yang didapati tidak bersih.

Sahidan Kasim  – Perlis
Terdapat tuduhan skandal seks dari beberapa pihak (tidak dapat dipastikan kesahihannya)

Datu Nasrun- Lahad Datu
Juga terdapat tuduhan skandal seks (kesahihannya dipertikaikan)

Musa Jamli – Tempasuk
Juga seorang lagi yang dituduh mempunyai skandal seks (juga tidak pasti kesahihannya)

Herman Mohammad- Banduan Indonesia
Penjenayah juga boleh menjadi calon apabila ia dihalalkan oleh pemimpin atasan. Tidak menghairankan jika kes jenayah di malaysia semakin meningkat setiap tahun kerana Malaysia ditadbir oleh bekas banduan seperti Herman Mohammad. Untuk pengetahuan semua bekas banduan ini menjadi wakil Sulabayan.

Pak Lah- Perdana Menteri
Jenayah besar yang dilakukan oleh Pak Lah adalah apabila beliau melindungi kegiatan-kegiatan jenayah yang dilakukan oleh anak buahnya. Kebanyakan yang disumbat dipenjara adalah orang-orang yang tidak berkepentingan bagi Pak Lah. Penguatkuasaan Undang-undang di Malaysia sama seperti pisau.. Hanya orang bawahan sahaja yang kena potong. Orang atasan bebas melakukan jenayah. Jika penguatkuasaan undang-undang Malaysia seperti chain saw, amanlah Malaysia, pemimpin pun benar-benar bersih di mata masyarakat. Pemimpin kini cuma bersih di mata Pak Lahhh……..

p/s: Posting ini mungkin mendatangkan kesan buruk pada blog aku. Tapi maklumat ini juga perlu disebarkan. 

Posted on April 5, 2008, in Isu Semasa, Otak de Lutut, Politik. Bookmark the permalink. 5 Komen.

  1. Ooo.. patutla Shahidan Kassin tak dpt jadi MB. baru saya paham…

    ooo… nampaknya awak sempat baca entry ini sebelum aku edit semula…. renung2kan lah…

  2. Tanjung Malim...

    Hadis Nabi..
    “Qul al-Haq, walau kana murran…”
    (mafhum) berkatalah yang benar, walaupun ianya pahit..

    Sempat baca entry yang sebenar. Memang pahit, tetapi takut dituduh fitnah. So, ubah sikit entry tu agar ia nampak general dan play safe.

  3. Terdapat beberapa nasihat daripada orang yang saya hormati agar posting ini ditarik balik. Oleh itu, saya hanya delete sebahagian posting ini dan ditukarkan isinya dengan yang lain yang melibatkan tuduhan zina agar ia tidak menjadi konflik. Bagi sesiapa yang sudah baca, anggaplah ia tidah berlaku. Harap maklum.

  4. hehe, dah tuka jadik blog politik la plak. :D

    Tak jugak. Tapi nak try buat blog ni universal topik. Baru syok.

  5. Tanjung Malim...

    emm.. ape nak komen ni.. kang sendiri komen.. sendiri edit pulak…

    Komen ajelah apa-apa. Janji senang hati.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: