Antara Filem Hindustan dan Filem Tamil

Dah lama aku nak tulis tajuk ni, tapi tak penahnya ingat. So, masa tengah ada daya ingatan ni, aku pikir nak cakap sikit la citer pasal filem Tamil dan Hindustan. Dalam hal ni aku hanya inginkan mengetengahkan pendapat aku dan beberapa kengkawan aku yang memang banyak idea dalam hal ni. 

Filem Hindustan:
Pelakon: Si lelaki hensem, yang pompuan cun gilos…
Ekonomi: Kaya raya, umah besar, kete mewah, dll (kekadang tu tak masuk akal….)
Status: Ade company besar, ada MBA, blaja kat London.. fuiiyoo
Pakaian: Ala-ala korporat, tapi sari tak tinggal..
Scene: Luar negara.. ada la gak dalam negara.
Aksi: Biasanya hero atau herion mesti best.
Jalan Citer: Selalunya cinta berair mata… huhuhuhu…

Filem Tamil:
Pelakon: Si lelaki tak berapa hensem, pastu mesti ada misai. Si pompuan plak macam orang India yang kita tengok kat sini… (semestinya lawa dan cantik laa)
Ekonomi: Macam biasa.. kehidupan sebenar rakyat India di India.
Status: Macam biasa gak, kehidupan sebenar di India.
Pakaian: Si lelaki pakai pakaian biasa (jeans, kain putih).. Pompuan pakai sari.
Scene: Dalam negara India.
Aksi: hero dan herion kompen power… (kekadang tu tak masuk akal gak…)
Jalan Citer: Selalunya pasal isu semasa, politik, rasuah orang atasan, kebajikan rakyat, dll.

Kesimpulan: Kepada yang layan Hindustan, kalo boleh try tengok citer Tamil. Aku pun bukan tengok sangat gak, tapi ada la satu dua filem tu. Pastu, bandingkan dengan kehidupan sebenar mereka di negera mereka… yang mana lebih real. Dan pada aku citer Hindustan hanya fantasi dari citer Tamil yang lebih realiti… (tapi ade la gak dalam citer Tamil tu tak masuk akal.. macam hero kena tembak dengan berpuluh senapang… tapi boleh elak lagi peluru tu… hehehehehe…)

Posted on November 20, 2005, in Bebas, Hiburan, Isu Semasa. Bookmark the permalink. Tinggalkan komen.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: