Yes!!! Minyak Naik Lagi…. Hehehehe

Masuk kali ni dah 3 kali minyak petrol naik…. first naik 5 sen, pastu naik 10 sen sekarang ni tambah lagi 10 sen malam semalam jam 12…. bagi minyak diesel pulak naik gak 20 sen…..

Ni aku ada fakta yang aku dapat dari sumber yang boleh dipercayai….

1.   Keuntungan PETRONAS mencapai RM 58 Billion
2.   Subsidi minyak yang kerajaan tanggung hanya RM 7 Billion
3.   Penganjuran F1 memakan perbelanjaan sebanyak RM 300 million….

– Dengan fakta ni aku nak buat kesimpulan…. Kerajaan boleh nak tanggung subsidi minyak sebanyak RM 7 billion dengan keuntungan PETRONAS… tak luak la keuntungan PETRONAS… tapi nak buat F1 yang kononnya branding tu dah habis sampai RM 300 million ok pulak… CAMNE????

– Dalam berita katanya kerajaan larang para peniaga naikkan harga barangan sesuka hati….

– SIAPA NAK BERNIAGA TAK NAK UNTUNG KERAJAAN oiiii !!!!!, kalo dah supplier naikkan harga, takkan nak jual dengan harga yang rendah…. TAUKE BABI PUN JUAL KANDANG!!!!!

– Tak lama lagi boleh la kita tengok berapa ringgit pulak ikan bawal naik, sayur sawi naik… Lepas ni kita pakat tanam sayur hidroponik kat umah…. hahahahahaha…..

– Pangkah jangan tak pangkah….. hahahahahaha….. KERANAMU MALAYSIA….. hahahahahahaha…. ISLAM HADHARI yang MENYAYANGI rakyatnya…. hahahahahaha

Moralnya….. beli kereta lawa-lawa, pastu simpan kat umah….. gi keje naik basikal….. hahahahahaha…. pangkah jangan tak pangkah….

Wassalamm….

Posted on Ogos 1, 2005, in Isu Semasa, Otak de Lutut, Politik. Bookmark the permalink. Tinggalkan komen.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: