Mohd Safuan Hilmi: Mana Mau Lari Haaaa????

Apa kes mamat ni?.. dah berani nak ugut bunuh Nik Aziz, pastu delete akaun Facebook sendiri. Apa punya pengecut punya Pemuda UMNO… tak de telur ka?!

Apa lagi... cam muka mamat ni... mana tahu duduk sebelah rumah ke... boleh aku wakilkan korang belasah dia.. haha

Kalau tuan-tuan, puan-paun, abang, adik, kakak jumpa mamat yang diberi nama dengan Mohd Safuan Hilmi ni, pandai-pandai la korang nak buat apa. Nak belanja minum ke, nak belanja makan ke, nak belasah terus ke… ikut suka korang, tapi jangan sampai mati pulak. Biar kasi derita akhir hayat. Haha

Akaun FB dia dah tak de. Takut dan Pengecut...Motto keunggulan Pemuda UMNO.. haha

Tapi kalau dah nama Pemuda UMNO ni, tak payah bising la… bukannya terer manapun. Dah tahu salah, cepat-cepat delete akaun Facebook, tak sempat aku nak ajak berkawan. Apa punya manusia ni, dah buat salah nagaku ajelah!. Nampak muka tu macam buadak baik aje, tapi hatinya mak aih!. Bagaikan semut hitam di batu hitam dalam gelap malam. Memang tak nampak nurnya.

Senakal-nakal aku pun, tak sanggup aku nak ugut bunuh kat pemimpin UMNO. Kalau tengok muka Mat Monggol tu, tak makan… macam tengok najis. Inikan pula Bik Mama.. adoyai… memang sah muntah balik makanan yang aku telan. Tapi tak sanggup aku nak announce 1 Malaysia yang “Aku sanggup di hukum gantung jika aku dapat bunuh Mat Monggol dan Bik Mama“. Kalau aku buat, tak sampai 2 minit aku announce, Polis dah datang kepung rumah aku. Nak delete akaun FB pun tak sempat.

Tapi aku memang salute la geng-geng ala-ala CIA, FBI kat Malaysia ni. Dah la dapat gambar seketul close-up muka mamat ni, lepas tu pulak dapat Semakan Daftar Pemilih dia. Memang tak boleh lari dah. Dah tahu mana dia duduk. Lepas ni pi duduk kat Amerika la mamat ni.

Kepada maka ayah mamat ni… “Hangpa tak ajaq anak hangpa ni elok-elok ka?. Yang pi bagi kawan ngan puak-puak UMNO ni apa hal?. Kelapaq sangat ka sampai nak bunuh Nik Aziz ni… camna hangpa ajaq dia ni… ni kalau ayat biasa-biasa ni orang habaq kuang hajaq!… Jangan sampai aku sebut bukan-bukan“.

Tapi nak buat apa. Dah ini ajaran UMNO, tu pasal la anak muda sekarang ni teruk. Spesis macam mamat ni la yang merosakkan nama agama, bangsa dan negara. Kononnya ketuanan Melayu, tapi ada hajat nak bunuh Melayu lain. Doktrin apa yang Pemuda UMNO pakai sampai begitu sekali.

Cakap banyak tak guna.. cari dia sampai dapat!..

Ya lah. Kalau dah nama UMNO = Untuk Melayu NO!. So nak buat macam mana?

Posted on Mei 1, 2010, in Bebas, Hidup Ini, Otak de Lutut. Bookmark the permalink. 12 Komen.

  1. AKu kenal kembar mamat ni. Dengarnya satu family memang penyokong totok UMNO.

    Safuan Hilmi – the Yigal Amir of Malaysia!

    KIPP: hahahaha…

  2. Maaf..nak sebok sikit…Encik Safuan ni memang lah bersalah dan biadap..tp tak elok kite libatkan ibu bapa dia. jgn pertikaikan cara ibu bapa dia ajar dia,kerane mungkin die telah diajar,tp tetap kurg ajar,ape nk buat. jgn cepat melenting dengan org2 yg kurg ilmu bahase mcm die sebab nanti kite juga jd kurang berbahasa. kalau ditakdirkan 1 hari kite pulak buat silap,orang pertikaikan care mak abah ajar kite,sedih hati mak bapak… jadi,pade pendapat saye,,hentam je lah si safuan ni sampai die taubat,,jgn hentam mummy n daddy die…maaf ye…pendapat je…

    KIPP: Betul la tu…

  3. Manusia dah nak murtad dah ni nak bunuh ULAMA…dunia akhir zaman….ulama2 dan org2 alim ditindas…..dia ni xmengaku suruhan dajjal….apelah nak jd dgn dia ni……Badan dah dikurumi syaitan laknat…..

    KIPP: Na’uzubillah…

  4. saya nih dulu menyokong pembangkang jugak. kawn2 saya ckp dkt saya dulu saya nih penyokong totok pembangkang. nik aziz adalah orang yang paling PERNAH saya suka dan sanjung. tapi lepas PRU yang baru, saya Kaji, Kritik, Kantoi nik aziz nih pun x bleh pakai. tapi x suka dia pun x der sampai nak bunuh. jentik idung mungkin ler kot. huhu.

    kena ingat satu benda – MATLAMAT TAK MENGHALALKAN CARA.

    kalu nak menegakkan negara islam, tak boleh ler mengiyakan benda yang haram. walaupun x disebut secara nyata, diam maksud menyokong dengan perbuatan2 yang salah. dengan kata lain subahat.

    KIPP: Mana celah Nik Aziz menghalalkan benda yang haram.. boleh bagitau kitorang tak?

    • tang mana yang saudara AY xberkenan dengan Nik Aziz, leh kongsikan tak. kenal Mejar Jeneral (B) Jamil Khir Baharom x AY? Dr. Mashitah Ibrahim? mereka sendiri xpernah membantah apa-apa dasar kerajaan (BN) yang jelas dan terang menyalahi undang-undang sivil dan syariah, duk diam juga. setuju saja apa yang diusulkan kerajaan. usul buat salah ikut juga, usul wat judi ikut juga. mereka bersetuju bilamana kesalahan telah diaplikasikan dalam kehidupan (dengan duk diam xberkata apa-apa). saudara AY saya yakin pasti xmengamalkan prinsip-prinsip yang salah sebegini bukan? sungguh matlamat tak menghalalkan cara. nak jadi kaya, jangan sampai berjudi (‘The Finance Ministry accepted the decision and granted Ascot Sports the first right of refusal if the ministry were to think it appropriate to re-issue the licence.’ as retrieved from http://biz.thestar.com.my/news/story.asp?sec=business&file=/2010/5/12/business/6238147) dan buat kilang arak (Mirzan Mahathir,
      Member of the Board, San Miguel Corporation as retrieved from http://www.sanmiguel.com.ph/Content.aspx?MID=0&coid=1&navID=7). Bekerjalah dengan ikhlas untuk rakyat.

      KIPP: Saudara AY.. sila jawab…

  5. MAMAT NI ADA HATI NAK BUNUH TOK GURU!!!!APE PUNYA BENGAP BUDAK NI!AKU CABAR KAU!!!!KALAU KAU BERANI SANGAT KAU BOLEH CUBA!!!!
    BUDAK NI PENYOKONG KARAT UMNO LA NI!PATUT LA PUNYA BENGAP MENTALITI DIA NI!!!!ORG UMNO KATAKAN!MEMANG BENGAP BENGAP!ULAMA PUN DIAORG NAK BUNUH!

    KIPP: Tanda akhir zaman….

  6. sabar yea..jgn marah2..biar laaope yg diorg buat..yg penting berdoa utk keselamatan tok guru kita..ajal maut di tangan allah sbb dgn org yg mcm tok guru nie…kalu kacau…sendiri mau igat…lu pikir laa sendiri

    KIPP: Benci-benci aku kat Madey pun, tak sampai nak pegi bunuh dia.. ni pale otak bengong yang nak bunuh orang lain.

  7. malu aku jadi alumni kolej matrikulasi kedah… huhu… ada gak mangkuk yg cenggini penah belajar kat sana…

  8. Kadang kadang tulis political view aje umno tapi tak tau pun apa-apa, umno pun taknak orang macam ni. Saja nak melagakan aje tapi sebagai orang islam this person cannot be tolerated walaupun aku ajk umno

  9. aku doktor gigi. kalau mamat ni aku jumpe, seriyes aku pulas gigi die. sekian.

  10. Jangan Nak sengal sangat La.. Lantak dye la,yg korg sibok ape masalah?sbb korg PAS ke??adoiai.. jgn msuk campo la,hal kite ade dye msok campo ke?dye nk sokong mane2 2 hak dye la.. x phm btol la!

  11. x brani pun..ckp je lebih..stakat ckp budak darjah 5 yg br nk jd samseng bleh ckap..ni skang tah mane lari ilangnyer..bodo..idup la dlm takut2..silap jumpe org,sakit dapat,malu dapat…

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: